capaly waarom je bedrijf een website nodig heeft

5 Redenen waarom je een website nodig hebt voor je onderneming

Het is cruciaal voor elk bedrijf om een online presence te ontwikkelen, een goede start is het hebben van een website. Het ontwikkelen van een website speelt een sleutelrol in het succes van je onderneming. Het is tevens de beste manier om je te presenteren aan de wereld.

1 Een krachtig marketing tool

Zonder twijfel, een website is het meest krachtige marketing tool. Een website is de eerste indruk die je kan maken bij een potentiële nieuwe klant.
Heb je reeds een website maar het ziet er gedateerd uit of alsof het gemaakt is op een zolderkamer, dan kan een professioneel website redesign jouw onderneming een professioneler imago aanmeten wat kan leiden tot een grotere mate van betrouwbaarheid.

2 Verhoogt customer service mogelijkheden

Misschien verkoop je milieuvriendelijke producten en wil je wat tips aanbieden hoe efficiënt te recycleren, of misschien ben je een accountant en wil je klanten advies geven hoe ze hun boekhouding kunnen vereenvoudigen. Door het toevoegen van een “veelgestelde vragen”, cases of het publiceren van je nieuwsbrieven om antwoord te geven aan al die vragen van je klanten, vragen die je makkelijk recent kan houden, biedt je ze een extra kostenloze service aan.

3 Websites zijn kosteneffectief

Informatie verschaffen aan klanten kost tijd, zoals telefonisch, in persoon of via e-mails. Met een online catalogus kun je een berg aan informatie aanbieden over je producten en diensten. Eénmaal je website actief, is het beschikbaar voor altijd, tijdbesparend dus. En wat is tijd? Tijd is geld!

4 Je concurrenten hebben een website, of ze zijn er één aan het ontwikkelen

In de huidige economie bestaat je bedrijf niet als je geen website hebt. Zonder website zullen potentiële nieuwe klanten naar de concurrent gaan die er wel één heeft. Vergeet hierbij ook niet het smartphone gebruik, meer en meer klanten zoeken informatie op terwijl ze onderweg zijn, op hun telefoon.

5 Je kunt je producten online verkopen

In nederland zijn nu reeds meer online winkels dan fysieke winkels. Een website met online shop is de perfecte manier om producten te verkopen. Volgens het CBS zijn er ruim 10 miljoen online shoppers en dat aantal zal blijven groeien, een verwachte groei van 27% in 2017 naar 36% in 2020.