capaly vind trending producten online verkopen

Hoe vind ik trending producten om online te verkopen?

Wil je starten met een webshop? De eerste stap, wat de meest belangrijke stap is om te starten met een e-commerce bedrijf, is het brainstormen om zo te weten te komen welke producten te verkopen.
Het klinkt misschien simpel maar het kan moeilijk zijn om tot een beslissing te komen, of erger nog, zelfs niet weten waar te starten. Maar het ontdekken van een geweldig productidee is eigenlijk heel makkelijk wanneer je weet waar je moet zoeken.

Hoe vind ik trending producten?

De snelste manier om te zien of een product momenteel populair is is door gebruik te maken van Google Trends.

Google Trends

Google Trends toont hoe populair je productidee is gebaseerd op het totale zoekvolume (vanaf 2004).
Het toont niet alleen het zoekvolume, je krijgt ook een overzicht per land, regio en stad waar het product het meest populair is.

Meld je aan voor trend publicaties

Trend publicaties zijn meestal de beste ofwel de visionairen op het gebied van het ontdekken van nieuwe ofwel grondbrekende producten om online te verkopen. Ze geven je misschien niet direct of een exact beeld over welk product het gaat maar ze helpen je om een indruk te krijgen welke richting de consument leunt op gebied van kooptendensen.

  • Cool Hunting: Cool Hunting is een prijswinnende publicatie die het nieuwste brengt op gebied van design, technologie, stijl, reizen, kunst en cultuur.
  • Trend Watching: Trend Watching zoekt wereldwijd naar opkomende consumentenproducten trends.
  • Springwise: Hun motto? Drie inspirerende bedrijfsideeën per dag. Op de Springwise startpagina kan je bladeren door nieuwe ondernemings en product inspiratie van de afgelopen 30 dagen. Door lid te worden krijg je toegang tot hun volledige bestand.

Andere kanalen

Product beoordeling blogs
Blogs en magazines die publiceren over de nieuwste producten die op de markt komen zijn een onuitputbare bron van trending producten of ze kunnen je allerminst op ideeën brengen.

Sociale media
Sociale media platforms zijn geweldig omdat je een direct consumentenperspectief krijgt van interessante producten voor je webshop. En doordat ze erg visueel ingericht zijn, zoals Pinterest en Instagram, krijg je een berg van producten waardoor je snel een indruk krijgt van wat er trending is.

Importeren uit China

Via Alibaba of AliExpress kan je makkelijk in China geproduceerde waren kopen. Maak gebruik van de Reddit subgroep The Best of AliExpress om snel koopjes te vinden. Thieve.co is de Tinder voor AliExpress en is een curated lijst met trending producten.

thieve

Lees meer: How to Find a Product to Sell Online op Shopify