Waarom kan ik geen plugins in WordPress installeren?

Waarom kan ik geen plugins in WordPress installeren?

Eén van de meest voorkomende vragen die WordPress beginners hebben is “Waarom kan ik geen plugins in WordPress installeren? Meestal komt die vraag doordat er een upgradebericht in het admingedeelte verschijnt of omdat er geen plugins menu aanwezig is. Als je dit probleem tegenkomt, dan ben je op de juiste plaats. In dit artikel leggen we uit waarom je geen plugins kunt toevoegen of installeren in WordPress.

1. Je bent op WordPress.com

WordPress.com gebruikers kunnen geen plugins installeren tenzij ze upgraden naar het business pakket dat ongeveer €300 per jaar kost. Als je een gratis, persoonlijk of premium pakket hebt, dan kun je geen externe plugins installeren.

Om gebruik te maken van de volledige gratis versie van WordPress moet je op WordPress.org zijn en daar de software downloaden.

Waarom kan ik geen plugins in WordPress installeren?

2. Je hebt een geheugen limiet probleem

Het tweede meest voorkomende scenario is dat je het plugins menu kunt zien en openen, maar dat je geen plugins kunt installeren.

De storingsmelding wordt meestal veroorzaakt door de PHP geheugen limiet. Er zijn instellingen in uw WordPress hosting en in uw WordPress kern die de hoeveelheid geheugen definiëren die een PHP script kan gebruiken. Wanneer een proces deze limiet bereikt, wordt het beëindigd of geeft het een fout als deze:

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted

Dit probleem kan snel opgelost worden door het PHP geheugen limiet te verhogen. Dit doe je door deze regel toe te voegen aan het wp-config.php bestand:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’,’ 256M’);

3. Te beperkte gebruikersrechten

WordPress wordt geïnstalleerd met een ingebouwd gebruikersrollen beheersysteem. Soms geven webontwikkelaars geen administrator rechten aan hun klanten. In plaats daarvan creëren ze een redacteur (editor) account voor hen.

administrateur vs redacteur menu

Alleen een gebruiker met administrator rechten kan plugins installeren en activeren op een WordPress website. Als je de eigenaar bent van de website, dan moet je jouw ontwikkelaar vragen om ervoor te zorgen dat hij je de gepaste administrator rechten geeft.

4. Je bevindt zich op een multisite netwerk

Een andere mogelijke reden waarom je het plugins menu in WordPress niet kunt zien, kan zijn dat je website deel uitmaakt van een WordPress multisite netwerk, en de netwerkbeheerder heeft de plugins menuoptie op netwerksites uitgeschakeld.

De netwerkbeheerders moeten rekening houden met de stabiliteit van de server, WordPress beveiliging en load balancing problemen. Om dit probleem op te lossen, kunt u uw netwerkbeheerder vragen om plugins voor je te installeren.

We hopen dat je dit artikel interessant vond en je nu weet waarom je geen plugins kunt installeren op je WordPress website en hoe je het kunt verhelpen.

Lees ook: 5 Must-have WordPress plugins to create an unstoppable content marketing machine